On-line тусовка со Славой Корнем [ULIS]

25.05.2005 14:05

Самая свежая предконцертная встреча Славы Корня с почитателями творчества группы ULIS состоялась на Kraina.BY. С понедельника до пятницы на сайте собирались вопросы лидеру группы. И в пятницу, с 19:00 до 20:00 он дал на них исчерпывающие ответы. Кнес: Где-то видела, что вы называете себя «заслуженными путешественниками Беларуси». Много где были???
Слава Корень:
Были много где. Выступали в Лондоне, Польше, Эстонии, России, Украине. Часто играли в Германии. В 1989 году была публикация, где УЛIС назвали «вандроўнiкамi». После этого я в шутку назвал УЛIС «заслужанымi вандроўнiкамi».

Фанат: Вячаслаў! Ці падтрымліваеце вы сувязь з былымі ўдзельнікамі УЛІСА?

Слава Корень: Так адбылося, што са старымi ўдзельнiкамi УЛIСа я сувязяў не падтрымлiваю. Кожны мае свае жыцце, i яно адрознiваецца ад майго.

Макс: Когда ждать нового альбома? Почему нет в магазинах последнего альбома?

Слава Корень: Последний альбом можно приобрести на Троицком предместье и «на ўправе». А следующий альбом будет, когда закончим все дела с последним альбомом.

Віт: Слава! Як вы ставіцеся да гурта НРМ?

Слава Корень: Да гурта НРМ я стаўлюся талерантна.

Залатая рыбка: Слава, Вашыя тры жаданьнi ?

Слава Корень:
1. Чтобы у нас к своим относились не хуже, чем к чужим.

2. Чтобы завтра на концерте было побольше людей.

3. Чтобы аппаратура не подвела.

Agi:
Cпадар Корань, чаму ўсё ж такі так і не адбылася афіцыйная прэзентацыя «Люстры» пасьля яе выхаду?

Слава Корень:
Адказваю пытаннем на пытанне: а што гэта — «афiцыйная прэзентацыя»? Таму што афiцыйна рок-музыка не iснуе на Беларусi, i прэзентацыю могуць ладзiць толькi самi музыкi, а ў iх мала грошай.

Agiі:
Зноў пра «Люстру» 🙂 ёсьць чуткі, што існуе канцэртовы запіс альбому… мы нават нейк на «сьцяне» абмяркоўвалі, дзе б яго можна было прыдбаць… можа Вы падкажыце?

Слава Корень:
Канцэртовых запiсау «Люстры» iснуе некалькi. Усе яны былi зроблены на БАСОВIШЧЫ. Тым чынам на Басовiшчы’2004. Але я гэтага запiсу яшчэ не маю. Магчыма, нават, што гэта будзе вiдэа. Я яшчэ не ведаю, што з гэтым буду рабiць.

Kochegar:
Калі я не памыляюся (ці можа я чаго наблытаў), альбом «Люстэрка» запісваўся на хатняй студыі, дык вось пытанне, якое мяне заўседы хвалявала: ці не было з суседзямі канфліктаў (гэта з уласнага вопыту)? І, калі есць жаданне якасна запісаць музыку і есць нават грошыкі, але не так ужо і шмат, куды ў Менску можна пайсці? Парадзьце якую студыю (гэта я так… на будучыню.

Слава Корень: На хатняй студыi рабiлася звядзенне. Рабiў я гэта ў навушнiках. Пасля гэтага ў мяне доўга балелi вушы. Наконт студыi ня ведаю — усе шмат каштуе.

W:
Чуў што можа прыехаць Патрэй – першы вакаліст Уліса!?

Слава Корень:
Наконт гэтага я не ведаю нiчога. Ен мне не тэлефанаваў. А цяперашняе яго месца знаходжання мне не вядома.

Kochegar:
Канцэрт будзе складацца з двух роўных частак ці «Троіца» толькі як спец. госць?

Слава Корень:
Канцэрт будзе складацца з двух роўных частак, а памiж iмi будзе буфет:)

Андрусь:
Спадар Корань, калі ў нашых музычных крамах нарэшце з’явіцца палічка «беларуская музыка», а «отечественная» папросту ня будзе існаваць?

Слава Корень: Гэтае пытанне трэба адрасаваць у гэтыя крамы. Я бы зрабiў гэта ўжо зараз.

Александр Ковальчук:
Слушаю ULIS уже много лет, Ваши песни мне очень близки и дороги. Творчество группы всегда выделялось прекрасной музыкой и стихами (Ф.Аксенцев, Л.Вольский, В.Караткевич). Есть неплохие тексты и у Вас, Слава, но мне кажется, группе не хватает хороших текстов-стихов. Что Вы об этом думаете? Расскажите о сегодняшнем составе ULIS, нет ли желания привлечь еще одну гитару или другой инструмент (виолончель в «Радые Свабода» просто супер)? Спасибо.

Слава Корень:
Я считаю, что в рок-музыке тексты играют больше энергетическую, чем художественную роль. Примером могут послужить тексты Шевчука (ДДТ). Даже у него случаются казусы, которые художественными посчитать нельзя. Но за общей энергетикой теста этого не заметно. Главное, чтобы все это было от сердца.
В сегодняшнем составе есть еще один инструмент — это синтезатор. Там будет и виолончель, и эффекты, и фортепиано, и …

Александр Ковальчук:
Есть ли у Вячеслава Кораня любимые места в Минске, Беларуси, Польше и т.д.? И, если можно, пару слов о Вашей семье.

Слава Корень:
В Минске — это дом, где я живу. В Польше — Варшава, Белосток, Ольштен, Познань. А юг Польши — вообще супер!
Моя семья — это три человека. Я, моя жена и сын. Сыну 16 лет. А жена тоже творческая личность — модельер-конструктор верхней одежды. Все, в чем я хожу, сделано ею.

Siamion:
Dzien’ dobry! Jos’c’ mierkavan’nie, shto historyja ruchajecca pa s’pirali. Ci nie padarujecie nam nadzieju novaj pies’niaj kshtaltu «Radyjo Svaboda»?

Слава Корень:
Спiраль iснуе, але гэта датычыцца больш высокiх матэрый. Накшталт душы i гэтак далей. «Радые свабода» — адзiная песня ў папулярным стыле, i таму ня ведаю цi атрымаецца «другая» «Радые свабода». УЛIС, усе ж такi, рок-гурт.

Саша:
Что вы думаете о современной молодежи и молодых белорусских группах ?

Слава Корень:
Во время отбора на Басовище 2004 я понял, что появилась огромная плеяда молодежи, живущая по другим принципам. Не ноющая, упорная, профессиональная. Это касается и молодых музыкантов и групп. Считаю, что именно за такой молодежью и за такими музыкальными группами будущее.

Автор: Вадим Киенко